Azië

Singapore Een klein land, een grote stad, is een groot succes

Cultureel, economisch en politiek, Azië is in opkomst. Om je voor te stellen en te begrijpen waarom de 21ste eeuw de eeuw van dit ongelooflijk diverse continent zal zijn, is het de moeite waard naar Singapore te gaan, een kleine stadstaat waarvan het succes elke reiziger intimideert.

Net als eeuwen geleden in Londen, en in de afgelopen decennia in New York City, dat vandaag diende als de intellectuele en culturele centra van de negentiende en twintigste-eeuwse wereld van de westerse beschaving, zo ook, Singapore lijkt een vergelijkbare rol te spelen voor het proces van de voortdurende renaissance van Azië.

Azië is een ongelooflijke mix van culturele en ongelooflijk divers continent waar ze wonen naast elkaar grote en oude en zeer verschillend, hoewel hij veel punten met elkaar gemeen, beschavingen, waaronder vinden we zoals Indiase, Chinese, islamitische en westerse, die s doorgedrongen continent ten tijde van je belle epoque. In heel Azië is er echter een duidelijke plaats waar deze beschavingen naast elkaar op een harmonieuze en vriendelijke manier naast elkaar bestaan.

75 procent van de Singaporese mensen is Chinees, 15 procent moslims, 7 procent Hindus en 3 procent nog steeds. Bovendien zijn er in deze Aziatische metropool bijna 1,5 miljoen buitenlanders, specialisten in verschillende beroepen die in dit rijke handels- en zakencentrum hun dromen van een welvarend en interessant leven realiseren.

Van de koloniale haven tot de Aziatische tijger. Geschiedenis van Singapore
Het koloniale erfgoed van een van de grootste winkelhavens van Azië wordt tot op de dag van vandaag weerspiegeld in Singapore. Het succes van een van de jongste landen ter wereld ligt in zijn positie - liggend op de belangrijkste maritieme handelsroute tussen India en China, Singapore, de haven gesticht door de visionaire Sir Thomas Stamford Raffles, snel de fundamenten van het hedendaagse succes van deze plek gelegd. Terwijl het eerste Raffles het zaad van succes geplant, het is prachtig verwende paradijs van Eden, die lijkt op een stad van vandaag, is te wijten aan een nieuwe, onafhankelijke staat in première - Lee Kuan Yew'a.

Hoewel het nu een symbool van de stad is een leeuw die niet alleen spuwen uit zijn mond van het water in het centrum van de stad, maar ook een lid van de naam (Singa betekent Maleis was een leeuw, pura de stad), het is meer tijger past dier vergelijkingen als het gaat om , vol leven en rijkdom, stad. Een veertiende-eeuwse prins uit Sumatra, die in mythische verhalen een beest in deze gebieden zag, ontmoette hoogstwaarschijnlijk een Maleise tijger. Leeuwen zijn nog nooit in dit deel van de wereld geweest.

De stad, waarvan de leeuw een historisch symbool is, speelt tegenwoordig de rol van een onverzettelijke Aziatische tijger.

Aan het einde van 1818 tijdens de ontwikkeling van de Britse overheersing van India en in de periode van de groeiende handel met China, Lord Hastings Governor van India, benoemd tot luitenant Stamfordowi Raffles'owi, de taak van het creëren van een nieuw verkooppunt in het zuidelijke puntje van de Maleisische schiereiland.

De belangrijkste taak van de nieuwe haven was om de Britse handelsvloot te verdedigen tegen alle pogingen van de Nederlanders die actief zijn in deze regio van de wereld. Slechts een jaar later, op deze plaats, was de derde belangrijkste steunpunt van de Britse koloniale aanwezigheid op het schiereiland. De eerste waren Penang en Malacca, die werden gecreëerd in 1786 en 1795. Alle drie de havens werden officieel Britse koloniën die vanuit Londen in 1867 werden beheerd. Slechts enkele tientallen jaren gingen voorbij toen Singapore onder Japanse bezetting was, die heel Azië systematisch veroverde lang voordat Hitler zijn oorlog in Europa begon. De val van Singapore en zijn overname door de Japanners werd genoemd door Winston Churchill, de grootste ramp en de grootste capitulatie in de Britse geschiedenis.

Het gebrek aan vertrouwen van de Britten en het onvermogen om Singaporezen te beschermen tegen de Japanse bezetting resulteerde in het verlies van gezicht van kolonisten en het totale gebrek aan vertrouwen van de inwoners van de stad voor hun recente Europese klanten.

Onmiddellijk na de ineenstorting van het Rising Sun Empire en de terugtrekking van de Japanners uit heel Azië, begon er een periode die de nieuwe natie tot leven bracht.

Na de verschrikkelijke periode van oorlog en bezetting, in heel Azië, inclusief Singapore, was er een hoge werkloosheid, een gebrek aan economische groei, huisvestingsproblemen en algemene sociale onrust. Onder dergelijke omstandigheden, profiteerden de verzwakking, geconcentreerd op de strijd tegen het fascisme, het rijk, een revival en een anti-kolonialistische beweging, onder de lokale gemeenschap.

In 1959 werd Singapore een zelfbesturende staat binnen het Britse rijk.