Zuid-Amerika

Bezoek 6 plaatsen in Buenos Aires

Deze Argentijnse stad is meer Italiaans dan veel Italiaanse città, geserveerd met Spaans temperament, met de Europese charme van een geweldige agglomeratie, geuren naar parrillas, zoete smaak van dulce de leche.

- Op de eerste dag van het verblijf van Buenos, was ik doodsbang. Omvang, complexiteit, heterogeniteit. Dit zijn verschillende steden in één grote stad. En dus moet je erover nadenken.

La Boca met de beroemde Caminito-straat is een kleurrijk symbool van Buenos, een district van Italiaanse emigranten. Sterk commercieel, maar pittoresk. Dichtbij het beroemde voetbalstadion La Bombonera met het even beroemde team Boca Juniors.

La Catedral Club
Overstroomd met semi-duisternis, heeft het gebouw de vorm van een enorme schuur, is het uitgerust met meubels van rommelmarkten en hangen aan de muren schilderijen, monidła, artistieke installaties en sculpturen. Tango danst hier elke dag.

Palermo Soho
Het is het beste om in de wijk San Telmo te wonen (overal dichtbij te voet), dus de beste feesten en cafés zijn te vinden in Palermo Soho. De plaats wordt beschouwd als het meest "alternatief" in Buenos Aires. Vol met kleurrijke muurschilderingen.

tigre
Stad op de eilanden, gelegen aan de rand van Buenos, in de delta van de rivier de Paraná. Perfect voor een weekendje weg. U bereikt de schilderachtige trein Tren de la Costa. Het is de moeite waard om ter plaatse een boottocht te maken.

Feria de Mataderos
Het gauchcha-festival vindt elke zondag plaats vanaf 11 (in de winter) en 18 (in de zomer). De perfecte plek om souvenirs te kopen, delicatessen te eten en Argentijnse cowboys te zien.

Recoleta Cemetery
Iedereen wil zien waar Eva Perón rust. En hoewel het graf zelf niet indruk maakt, zijn vele anderen - met torens, cijfers, kolommen - het meest. De persoonlijkheden rusten hier.