Afrika

Kaapstad: 7 redenen waarom je moet gaan

Ik werd verliefd op deze plek. Het klinkt een beetje verheven, maar echt als je van een prachtig uitzicht, wijn, steaks, zee en bergen houdt, zal het worden verkracht. Ik ken geen persoon die teleurgesteld zou zijn over deze plek en het is waarschijnlijk de beste getuigenis en aanbeveling om daarheen te gaan. Als deze woorden je nog niet hebben aangemoedigd, voeg ik 7 argumenten en enkele foto's toe waarvan ik hoop dat je van gedachten verandert.

7 redenen waarom je naar Kaapstad moet gaan:

1. Eten.
Eigenlijk zou je op dit punt kunnen stoppen - als het gaat om de redenen waarom ik aanbeveel er heen te gaan. Als je van schaal- en schelpdieren houdt, durf ik te beweren dat er geen betere plek is waar je zulke heerlijke gerechten tegen zulke lage prijzen kunt eten. Kaapstad biedt een verbazingwekkend aantal restaurants.

Plaatsen die ik met heel mijn hart kon bezoeken en aanbevelen:

Saveur, Simon's Town, heel leuk restaurant met geweldige service. Ze zijn gespecialiseerd in zeevruchten en, zoals de meeste restaurants in steaks en ribben. Het is gelegen in dezelfde stad waar een strand met pinguïns is - dus je kunt het ene met het andere combineren.

2. Stranden.
Hou je van watersport - duiken, surfen? Deze Kaapstad is ook voor jou gemaakt. Het is een van de weinige plaatsen in de wereld waar je in een kooi kunt duiken en witte haaien kunt bewonderen.

3. Chapman's Peak Drive.
Schilderachtig gelegen weg, die te betalen is 40 ZAR - 2,5 Euro. Het biedt een fantastisch uitzicht, onder andere op de bovengenoemde stranden van Noordhoek Beach. Aan het begin is Hout Bay - de baai waarin we dolfijnen hebben ontmoet.

5. Wijnen.
Wat mij betreft, het is waarschijnlijk een van de grootste verrassingen - de kwaliteit van de lokale wijnen en hun selectie is ongelooflijk. Al met al, voordat ik naar Zuid-Afrika kwam, dronk ik geen goede wijn uit dit land - maar ik weet waarom. Er zijn 2 redenen waarom het was. De eerste is de prijs - ter plaatse in Kaapstad voor een fles goede wijn moet je 3 euro betalen - het klinkt grappig, maar dezelfde wijn die wordt geïmporteerd kost 10 - 20 euro. Dus kunnen ze in principe worden opgenomen in het duurdere schap waarin de concurrentie, vooral wijnen uit Europa, zijn werk doet en bijna niemand kiest voor wijnen uit Zuid-Afrika. De tweede kwestie is de beschikbaarheid van wijnen - de wijngaarden in de regio Kaapstad zijn relatief jong, van 6 tot 15 jaar oud. Het potentieel voor wijnproductie, vooral in kleinere wijngaarden, maakt het zelfs niet mogelijk dat ze worden geëxporteerd - de meeste verkopen rechtstreeks ter plaatse. We ontmoetten slechts 2 wijngaarden waarvan we wijnen kunnen ontmoeten in Europa. Neem daarom, als je naar Kaapstad gaat, een grotere koffer mee. In sommige wijngaarden kunnen we wijnen bestellen met levering aan huis - naar mijn mening is dit een goede oplossing. Een fles heerlijke rode wijn met een pakket kost 15 euro - veel? naar mijn mening niet - vooral als het gaat om de kwaliteit ervan. Het is moeilijk om deze wijnen te vergelijken met die die we in online winkels met ons kunnen ontmoeten. Dat is waarom wijnmakers zo graag wijnhapjes maken. Het ziet er ongeveer zo uit, we betalen 2-3 euro voor de mogelijkheid om 3-7 soorten wijn te proberen die in een bepaalde wijngaard zijn geproduceerd. Daarnaast bieden sommige van hen hapjes in de vorm van eten (kaas, hamolijven en andere), of hebben ze hun eigen restaurants (zoals de Tokara hierboven genoemd), en zelfs pensions.

6. Attracties.
Cape Point - het park waar toegang wordt betaald. Er zijn verschillende routes die we langs de kust kunnen volgen. Je moet slaan met goed weer - er zijn dagen met 0 zichtbaarheid, maar voordat je de dienst binnengaat, informeren dames over de weersomstandigheden.

7. Accommodatie.
Kaapstad biedt een zeer grote selectie aan keten- en privéhotels en -huizen, bijvoorbeeld op Airbnb. We sliepen 2 nachten in NH Cape Town The Lord Charles, ik kan dit hotel veilig aanbevelen. Zeer goed ontbijt, ruime kamers en een intiem zwembad. Echter, voor de komende 3 nachten hebben we besloten om een ​​huis te huren op Airbnb - wat ik je zou willen aanbevelen, vooral als je in 3 of meer mensen reist.