Europa

Wat te zien in Lissabon?

Ik woonde bijna een half jaar in Lissabon en het verbaasde me elke dag. In het begin was het moeilijk voor mij om deze stad te begrijpen en haar schoonheid te zien, maar uiteindelijk is het gelukt en heb ik deze schoonheid voor je, verzameld op drie routes door de stad. De gids vertelt je niet alleen wat te zien in Lissabon, maar ook hoe je de unieke sfeer kunt voelen. Veel plezier!

Waar (naar mijn mening) is het de moeite waard om in Lissabon te wonen?
Naar mijn mening is het centrum van Lissabon erg arm voor accommodatie, goedkope hotels zijn daar van slechte kwaliteit. Ik zou in Belem wonen en pendelen, of ergens op weg zijn tussen de stad en Bel. Als alternatief, als het moet, raad ik Santo Antonio, Campo Pequeno aan. Dit is een subjectieve mening;)

Het weer in Lissabon
In Portugal is het over het algemeen koeler dan in Spanje of Italië. Lissabon ligt niet direct op de oceaan, maar het wordt blootgesteld aan de humor van "geweldig water", zwemmen is alleen aangenaam van half juni tot september. In Lissabon zijn er behoorlijk veel bewolkte en koude dagen, vooral 's avonds moet je je een warme hoes herinneren. Maar het is daar nooit erg koud, niemand heeft gehoord van de sneeuw; wanneer het koud is in Polen, is Lissabon aangenaam en zachtaardig.

Heel veel over het weer dat ik hier schreef, in de post over het inpakken naar Portugal.

Verhuizen in Lissabon
Pak een paar fatsoenlijke schoenen in! Lissabon ligt op de hoge heuvels en rondlopen kan toeristen knuffelen, je hebt een goede conditie nodig voor deze stad. Ik raad natuurlijk mensen met kleine kinderen in een wandelwagen in Lissabon natuurlijk af, maar de rondleiding zal een kwelling zijn. Ik stel liever een klein stadje aan de oceaan, in de buurt van Lissabon + enkele korte uitstapjes naar de stad.

Ik heb hier uitgebreid geschreven over de details van het verplaatsen in Lissabon, het openbaar vervoer, enz.

Eten in Lissabon
De aanbevolen pubs in Lissabon hebben al twee grote posten gecreëerd (waarin je ook veel leert over Portugese gerechten en de regels in restaurants), ik heb ook de aanbevolen plaatsen op de kaart gemarkeerd in de onderstaande gids.

WAT TE ZIEN IN LISSABON
Laten we beginnen met één ding: Lissabon is geen "sightseeing". De steden gaan vaak met een overzichtelijke lijst van plaatsen en monumenten op de kaart. In Lissabon zal het niet werken en door de monumenten een voor een af ​​te ronden zul je erg teleurgesteld zijn, daarom is geen enkele attractie op de volgende routes absoluut niet verplicht. Na Lissabon loopt hij, wandelt en wandelt. Wazi stoutmoedig in de steegjes, zit in pubs waar ze geen Engels spreken, op zoek naar "hun" straten, parken, banken. Dit is Lissabon dat je leuk vindt, een ander laat op de pagina's van gidsen en museumplanken. We gaan!

Route: Lissabon
We beginnen met de meest "klassieke", dat is Praça do Comércio. Er was eens een Portugees koninklijk paleis op deze plaats, maar het werd volledig verwoest door de aardbeving in 1755. Tijdens het wandelen door Lissabon zullen we deze tragische gebeurtenis vaak onthouden omdat deze de hele stad aanzienlijk heeft beïnvloed. In het midden van de Praça do Comércio staat een monument voor koning Józef I, net op zijn dag vond de aardbeving plaats.

Laten we rondkijken op het plein, onder de arcades van gebouwen, langs de rivier. Laten we dan onder de grote triomfboog naar de top Praca do Comercio gaan, in de straat Rua Augusta. Alsof wat, kun je de top van deze boog betreden!

Rua Augusta en Rossio Square is het centrum van de stad, waar veel pubs, winkels en andere dingen zijn die toeristen interesseren, terwijl we rechtsaf slaan na de boeg naar rechts, want vandaag is Alfama gepland! En toen Sint Antoni in dit district werd geboren, is het onze kerk die het eerst wordt geregeerd. Antoni is de beschermheilige van de pasgetrouwden in Portugal, dus elk jaar op de dag van zijn overlijden, op de dertiende juli, vinden massale huwelijken plaats in de kerk, omdat het geluk brengt aan jonge stellen. Op dat moment in Alfama is er ook een groot feest ter ere van Antoni, het is noodzakelijk om het te zien! Als het seizoen anders is, is het de moeite waard om de traditie van Lissabon te proberen: de sculptuur van St. Anthony staat voor de kerk, we plaatsen een munt in het boek dat hij bewaart en als het lukt - zullen we bloeien in de liefde.

Achter de kerk van Antoni staat de kathedraal van Lissabon, Sé, gebouwd op de plaats van een vroegere ... moskee. Portugal tot de 13e eeuw werd bezet door de Moren en tot nu toe vinden we nogal wat sporen van hun activiteiten. Dichtbij de kathedraal is er een pittoreske gele tram nummer 28 - het is rustig, de tijd zal komen ....